Files — Ramon Morató

Disseny editorial

Ramon Morató és un referent en el món de la xocolata, actualment és Director Creatiu a Barry Callebaut on desenvolupa productes per promocionar noves xocolates. Durant la pandèmia ens encarrega el disseny del seu segon llibre.

El llibre és un recull de vivències i del material de treball més rellevant que en Ramon ha creat al llarg dels últims 6 anys. Hem dissenyat el llibre agrupant tot el contingut en carpetes. Utilitzem el paper kraft com a embolcall de cada projecte i ens ajuda a emfatitzar el concepte de carpeta. L’enquadernació amb el llom vist ens permet veure totes les carpetes que formen el llibre.
Seguint amb la idea que el llibre és un recull de documents vàrem crear el naming, “Files”.

L’enquadernació és amb tapa dura, aporta elegància i la rigidesa necessària per suportar el gruix del llibre. Les tapes blanques contrasten amb el color kraft del llom.

El disseny és net i facilita la lectura tot i la gran quantitat d’informació. La maquetació del llibre és bilingüe i, per evitar la duplicitat de columnes de text hem treballat amb dues tipografies i dues retícules diferents, una per a cada idioma. Així generem un ritme entre els dos idiomes que es poden relacionar amb les imatges sense sobrecarregar les pàgines.

Premis

ADCE Award 2022 — Silver
Editorial Design

Laus 2022 — Bronze
Llibre complet

Editor: Vilbo
Fotografia: Ivan Raga