Cal Tomàs

Branding & Packaging

Cal Tomàs nos encarga el diseño del catálogo y de su línea de packaging. Con el nuevo diseño hemos potenciado la percepción de calidad, nos hemos diferenciado de la mayoría de packs de embutidos y hemos mejorado el posicionamiento de la marca en los negocios de restauración de Barcelona.

Cal Tomàs es una empresa familiar fundada el 1931 y originaria de La Pobla de Segur (Lleida) que produce embutidos artesanos y ecológicos de alta calidad.

El xolís és un embotit típic del Pirineu de Lleida i el producte estrella de Cal Tomàs. Amb el disseny i l’ús de materials hem volgut transmetre el clima i la cultura del territori en el disseny del packaging. Sensacions com el tacte de la llana, el fred del ferro o la rugositat de l’escorça es representen amb la combinació del cartró reciclat i l’stamping metàl·lic. El disseny gràfic accentua l’adversitat del clima amb l’ús de tipografies dures i la impressió només en negre.

Per motius de conservació, el xolís va envasat al buit. Per evitar ensenyar el producte envasat al buit, que seria poc atractiu, el posem en una bossa de paper. Hi ha 7 models diferents de packaging, cadascun amb una cartel·la de cartró reciclat i amb una foto del producte impresa a la bossa. El resultat és un packaging ecològic que dona valor al producte i el dota d’una imatge d’embotit artesà i natural.

La direcció d’art de Cal Tomàs és un actiu molt important en el catàleg. Hem optat per representar el clima i el caràcter del Pirineu de Lleida. Els embotits només es curen a l’hivern i en celler, per això el fred hi té un paper primordial. Presentem les games d’embotits i productes càrnics fugint de les natures mortes clàssiques, amb l’estil rústic característic d’aquest sector. Creem natures mortes amb composicions contemporànies amb un aire nòrdic, nets i serens. La fotografia amb llum freda, les composicions tipogràfiques dures i sempre en negre es relacionen amb el producte. Presentem els productes acompanyats d’un attrezzo amb clares referències al territori, a la natura i a la tradició del Pirineu de Lleida. Per crear les composicions utilitzem objectes orgànics i amb textures com branques d’arbres, les gafes dels raiers, les falles, les forques, etc. El suport del catàleg és un paper rugós i aspre.

Premios

Laus 2018 — Plata
Dirección de arte

Laus 2018 — Bronce
Elemento promocional

Fotografía: Joan Pujol-Creus