Cal Tomàs

Branding & Packaging

Cal Tomàs ens encarrega el disseny del catàleg i de la seva línia de packaging. Amb el nou disseny hem potenciat la percepció de qualitat, ens hem diferenciat de la majoria de packs d’embotits i hem millorat el posicionament de la marca en els negocis de restauració de Barcelona.

Cal Tomàs és una empresa familiar fundada el 1931 i originària de La Pobla de Segur que produeix embotits artesans i ecològics d’alta qualitat.

El xolís és un embotit típic del Pirineu de Lleida i el producte estrella de Cal Tomàs. Amb el disseny i l’ús de materials hem volgut transmetre el clima i la cultura del territori en el disseny del packaging. Sensacions com el tacte de la llana, el fred del ferro o la rugositat de l’escorça es representen amb la combinació del cartró reciclat i l’stamping metàl·lic. El disseny gràfic accentua l’adversitat del clima amb l’ús de tipografies dures i la impressió només en negre.

Per motius de conservació, el xolís va envasat al buit. Per evitar ensenyar el producte envasat al buit, que seria poc atractiu, el posem en una bossa de paper. Hi ha 7 models diferents de packaging, cadascun amb una cartel·la de cartró reciclat i amb una foto del producte impresa a la bossa. El resultat és un packaging ecològic que dona valor al producte i el dota d’una imatge d’embotit artesà i natural.

La direcció d’art de Cal Tomàs és un actiu molt important en el catàleg. Hem optat per representar el clima i el caràcter del Pirineu de Lleida. Els embotits només es curen a l’hivern i en celler, per això el fred hi té un paper primordial. Presentem les games d’embotits i productes càrnics fugint de les natures mortes clàssiques, amb l’estil rústic característic d’aquest sector. Creem natures mortes amb composicions contemporànies amb un aire nòrdic, nets i serens. La fotografia amb llum freda, les composicions tipogràfiques dures i sempre en negre es relacionen amb el producte. Presentem els productes acompanyats d’un attrezzo amb clares referències al territori, a la natura i a la tradició del Pirineu de Lleida. Per crear les composicions utilitzem objectes orgànics i amb textures com branques d’arbres, les gafes dels raiers, les falles, les forques, etc. El suport del catàleg és un paper rugós i aspre.

Premis

Laus 2018 — Plata
Direcció d'art

Laus 2018 — Bronze
Element promocional

Fotografia: Joan Pujol-Creus

Comparteix

FacebookTwitter