Cocinando un tributo — El Celler de Can Roca

Disseny editorial

El Celler de Can Roca, el millor restaurant del món segons la llista “The World’s 50 Best Restaurants” els anys 2013 i 2015, va tancar durant un mes per anar amb els 35 membres de l’equip de gira per Mèxic, Colòmbia i Perú. Aquest viatge va ser documentat amb l’objectiu de publicar un llibre de l’experiència i les receptes creades expressament per a aquesta gira.

Pel disseny del llibre, hem seguit la filosofia de la cuina d'El Celler de Can Roca, combinant l'avantguardisme amb la tradició. Com a tret distintiu general, s'ha reproduït una tela precolombina al llom en contrast amb la sobrietat de la portada on només hi ha tipografia negra sobre fons blanc.

Els capítols del llibre es diferencien pel suport, un total de quatre papers diferents utilitzats al llarg de tot el llibre segons les pretensions de cada part. Per exemple, el capítol "El viaje", és dinàmic i està imprès sobre paper òfset, semblant al dels diaris.

Les cartes de Josep Roca del capítol "Inspiración", tenen un format més petit i estan impreses com un quadern de viatge. La part dels plats té un disseny més clàssic, combinat amb una impressió sobre paper estucat semimat, semblant als llibres d'art. Les receptes estan impreses només en negre sobre un paper sense blanquejar de tonalitat grisa.

Editora: Maria Canabal
Fotografia: Joan Pujol-Creus