World Chocolate Masters

Disseny de trofeu

El World Chocolate Masters, el concurs de mestres xocolaters més prestigiós del món, ens va encarregar el disseny de la línia de trofeus de l'edició 2015. Per la nostra proposta utilitzem el vidre i la fusta, materials nobles, treballats a mà. La fusta és originària del tròpic, la qual cosa remet a l'origen del cacau, i s'utilitza com a base, mentre que el vidre representa la part solemne i de sofisticació.

Al vidre hi generem una cavitat utilitzant una pinya de cacau real, de manera que aconseguim el negatiu d'una pinya dins la massa de vidre fos. Aquesta contraforma presenta una dualitat, ja que segons l'angle de visió es pot veure el positiu o el negatiu de la mitja pinya de cacau.

L'interior del vidre és ple d'impureses, petites bombolles i canvis d'opacitat, i el contorn exterior és irregular. Amb totes aquestes característiques aconseguim que no hi hagi dues peces exactament iguals. Per nosaltres és molt important el factor orgànic i natural, per aquesta raó els trofeus estan fets a mà, i recorden l'origen i l'obtenció de la matèria primera, abans de ser manipulada i processada.

La cara principal, és a dir on hi ha el forat i el logo, està perfectament polida a diferència de la resta de cares. Aquest fet introdueix el concepte de la intervenció humana, l'acció del xef sobre el producte verge.

Els trofeus estan acabats amb pa d'or, pa de plata, frosted glass o vidre al natural, segons la categoria del trofeu. També hi ha una línia de trofeus per a les subcategories amb vidre natural. El logotip i el text van gravats amb làser directament sobre la fusta. El procés de producció es va allargar fins als dos mesos per a poder produir un total de 96 trofeus per les finals nacionals i la gran final d'octubre del 2015 a París.

Comparteix

FacebookTwitter