Mercat del Ram — OFIM Ajuntament de Vic

Advertising & Branding

El Mercat del Ram és una de les fires més emblemàtiques de la ciutat de Vic. És una fira agrícola i ramadera adreçada als professionals i expressa el caràcter rural de la comarca i el dinamisme d’aquest sector a Osona.

L'Ajuntament de Vic ens encarrega el disseny de la campanya 2024. Per la gràfica d’aquesta campanya ens hem inspirat en el Bloc Maragall. Aquest, és un calendari que s’ha convertit en una tradició entranyable al servei de la llengua i la cultura catalana. Un objecte nostrat, present des de sempre a les llars catalanes que hem volgut homenatjar en aquesta edició del Mercat del Ram.

En algunes aplicacions com les banderoles, hem utilitzat els números de les dates de forma individual, per reforçar la idea de calendari.

Un altre repte ha estat prescindir d’elements “actuals” com els logotips institucionals, per ser més autèntics i fidels a com es treballava antigament el disseny gràfic, només amb tipografia i ornaments.

La campanya es desplega per tota la ciutat a grans i petits formats. Per cada una de les adaptacions hem seleccionat un dels sis refranys (alguns són originals i altres són de creació pròpia) i les combinem amb un dels tres colors primaverals que configuren el conjunt de la identitat.

Vigatans, murris o sants.
La primavera el pagès espera.
Ase de Vic, ase de profit.
Pel Ram, no passis fam.
A Osona, vaca frisona.
El Ram de Vic, al primer crit.