El sabor de la montaña mágica — L’Escaleta

Disseny editorial

L’Escaleta és un restaurant amb dues estrelles Michelin situat a Cocentaina, un petit municipi d’Alacant, als peus de la Serra de Mariola, de cuina humil i sincera molt vinculada al territori. El llibre relata el recorregut d’un projecte familiar amb canvi generacional, un projecte que va néixer fa 40 anys.

El format del llibre es desenvolupa a 9 nivells, coincidint amb el relat a partir de 9 conceptes -ingredients- clau en la història de la cuina del restaurant; i alhora amb els 9 caràcters que conté la paraula «L’Escaleta».

El xef Kiko Moya i el sommelier Alberto Redrado són els autors del text, que combina relats, receptes i maridatges. Utilitzem dues tipografies al llarg del llibre: una serifa pel relat a primera persona i una de pal sec pel text expositiu. Creem un format de recepta on cada part del plat està referenciada amb el seu procés i els seus ingredients alhora.

Hem volgut que el disseny del llibre sigui proper i transparent seguint els valors de la seva cuina i la seva manera de fer. Hem dissenyat un llibre-objecte “en cru”, on es prescindeix de cobertes dures i robustes i s’opta per unes cobertes toves en blanc.

L’absència de tapes deixa l’enquadernat rústic cosit a la vista, la tripa del llibre. Es presenta dins d'una caixa semi-rígida que protegeix el llibre, en forma de carpeta.

Premis

Laus 2020 — Bronze
Llibre complet

ADCE 2020 - Nomination
Design/Editorial Design

Editor: Abalon Books
Fotografia: Mariano Herrera

Comparteix

FacebookTwitter