El sabor de la montaña mágica — L’Escaleta

Disseny editorial

L’Escaleta és un restaurant amb dues estrelles Michelin situat a Cocentaina, un petit municipi d’Alacant, als peus de la Serra de Mariola, de cuina humil i sincera molt vinculada al territori. El llibre relata el recorregut d’un projecte familiar amb canvi generacional, un projecte que va néixer fa 40 anys.

Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta

El format del llibre es desenvolupa a 9 nivells, coincidint amb el relat a partir de 9 conceptes -ingredients- clau en la història de la cuina del restaurant; i alhora amb els 9 caràcters que conté la paraula «L’Escaleta».

Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta

El xef Kiko Moya i el sommelier Alberto Redrado són els autors del text, que combina relats, receptes i maridatges. Utilitzem dues tipografies al llarg del llibre: una serifa pel relat a primera persona i una de pal sec pel text expositiu. Creem un format de recepta on cada part del plat està referenciada amb el seu procés i els seus ingredients alhora.

Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta

Hem volgut que el disseny del llibre sigui proper i transparent seguint els valors de la seva cuina i la seva manera de fer. Hem dissenyat un llibre-objecte “en cru”, on es prescindeix de cobertes dures i robustes i s’opta per unes cobertes toves en blanc.

Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta

L’absència de tapes deixa l’enquadernat rústic cosit a la vista, la tripa del llibre. Es presenta dins d'una caixa semi-rígida que protegeix el llibre, en forma de carpeta.

Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta
Llibre L'escaleta

Premis

Laus 2020 — Bronze
Llibre complet

ADCE 2020 - Nomination
Design/Editorial Design

Editor: Abalon Books
Fotografia: Mariano Herrera

Comparteix

FacebookTwitter