Receptes per compartir en família — Jubany

Disseny editorial

Receptes per compartir en família, és el llibre autoeditat per Nandu Jubany el xef de Can Jubany (Calldetenes), Pur (Barcelona), Diamant (Andorra) i Aigua Aire (Formentera). Conté les 80 receptes cuinades durant l’època del confinament que Jubany, juntament amb la seva família, va compartir a les xarxes socials, convertint-lo així en un dels cuiners més mediàtics del país. Un llibre familiar fet a casa.

Un relleu en sec trepitja la portada, just al mig, té la forma d’un smartphone, dispositiu protagonista que tots vàrem fer servir per comunicar-nos i també per poder seguir les publicacions online de les receptes de Nandu Jubany.

El disseny del llibre es caracteritza per una enquadernació rústica cosida amb tapa dura i amb el llom vist. Aquest tècnica ens permet obrir el llibre completament i que les pàgines quedin planes per a una consulta còmoda.

Una cinta marcapàgines personalitzada forma part del llom vist i aconsegueix tenir una doble funció, el nom del llibre apareix al llom i al mateix temps ens ajuda a no perdre el punt de lectura o la nostra recepta preferida.

El confinament va ser un període d’uns 4 mesos. Amb la idea de temps vàrem decidir que l’índex del llibre no seria un índex convencional, sinó que les receptes estarien classificades segons el dia que es varen publicar. El disseny de les cobertes presenta part de l’índex, on podem trobar les receptes que es varen publicar aquells dies a les xarxes.

Les 80 receptes es presenten al llarg de 400 pàgines amb una estructura dividida en dues parts: primer trobem un text amb la part més personal de Jubany en forma de reflexió i seguidament els ingredients, il·lustracions i fotografies. Un disseny net, amb una sola tipografia, deixa el protagonisme a les il·lustracions del pas a pas de l’Eudald Jubany. La retícula fotogràfica és lliure, s’adapta a cada recepta per donar ritme i poder combinar fotografies grans amb altres de més petites.

Editor: La família Jubany
Fotografia: Ivan Raga